Jdi na obsah Jdi na menu
 


Videa

 Když se nám do rukou dostane nějaká nahrávka nebo video, které souvisí s životem v naší farnosti rádi se s ní touto cestou podělíme. Musíme být trpělivý, protože nahrát tak velké soubory není jednoduché, doufám, že výsledek vás nezklame a rádi si zavzpomínáte na chvíle strávené třeba na koncertu.

 

Příspěvky

Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby - Hej mistře, 7. 1. 2017 - Tříkrálový koncert

11. 1. 2017

img_2886.jpg

Nejznámější a asi nejkrásnější vánoční mše Jakuba Jana Ryby - Česká mše vánoční, v Bohdanči, již tradičně několikátý rok, během vánoční doby, tentokráte jako Tříkrálový koncert ze 7. ledna 2017, byla zase nádherným zážitkem - skvělé aranžmá pana dirigenta Františka Šterbáka, sólisté - soprán - Jana Nováková, alt - Dana Dubová, tenor - Václav Boštík, bas Ondřej Štefáček, varhany - Tomáš Chudý, Collegium chrámových hudebníků, členové pěveckých sborů Vysočiny - nahrávka níže:

 

Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby - koncert 26. prosince 2013

2. 2. 2016

Známá a krásná vánoční mše Jakuba Jana Ryby - Česká mše vánoční - Hej mistře..., v Bohdanči, v kostele Zvěstování Páně, byla tentokráte opět organizačně zajištěna panem dirigentem Františkem Šterbákem, dále bohdanečskou farností a Obcí Bohdaneč, v obou případech zastoupené Bc. Annou Holubovou, jako členkou farní rady a zastupitelkou Obce. Vystoupili: Jana Nováková - soprán, Jana Prouzová - alt, Petr Nekoranec - tenor, Pavel Vančura - bas, Tomáš Chudý - varhany, Collegium chrámových hudebníků, vše pod dirigentskou taktovkou pana Františka Šterbáka. Nádherný hudební zážitek podtrhl vánoční atmosféru a jsme velmi rádi, že vám z něj můžeme, s laskavým svolením pana dirigenta Františka Šterbáka poskytnout, díky spolupráci pana Petra Flekala, studia KinoFLek - záznam. Velmi děkujeme všem zúčastněným i divákům! :-) Video je na odkaze níže:

 

Amatérský film o Bohdanči od pana Stanislava Röslera z Prahy

23. 9. 2012

 

Koncert 2.6. 2012- dílo W.A. Mozarta

10. 7. 2012

 Koncert vážné hudby v provedení čtyřicetičlenného pěveckého sboru Radhost s Collegiem chrámových hudebníků s dirigentem Františkem Šterbákem a sólisty

nota_musicale.jpg