Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odchod P.Mgr. Antonína Pavlase

 Pan farář Pavlas byl požádán, aby zde ještě odsloužil dvě mše svaté 7.10. a 14.10., kterou bude sloužit společně se svým nástupcem.

 Milí farníci, věřící, občané a návštěvníci těchto stránek,

s politováním nad rozhodnutím Biskupství královehradeckého bychom vám rádi oznámili, že pan farář Antonín Pavlas končí své působení po zhruba 10. letech nejen v naší bohdanečské farnosti, ale také v pertoltické farnosti, v červenojanovické farnosti a zbraslavické. Biskupství tímto nevyhovělo našim písemným prosbám a navrhům ponechat zde P. Mgr. Antonína Pavlase do jeho odchodu do penze a zachovat tak v našich farnostech vše tak, jak je doposud. Ve čtvrtek, 20.9. odpoledne před bohoslužbou v Červených Janovicích ho navštívili pomocný biskup Josef Kajnek a generální vikář Josef Socha, kteří mu oznámili jeho přeložení s platností od 1.10.2012.
Jsme velmi zklamáni jak přístupem, tak postupem v této věci. S panem farářem se rozloučíme v neděli po mši svaté v Bohdanči (mše je od 9.30 - 10.30), loučit se bude také pertoltická farnost a to v sobotu, 29.9.2012, také po mši svaté, která je sloužena již s nedělní platností. V Červených Janovicích se již rozloučili s panem farářem dnes po mši, protože příští týden tam mše nebude a bude místo toho v Petrovicích, kam přijede generální vikář Josef Socha. V příloze naleznete rozlučkovou řec farní rady v Červených Janovicích, která je zároveň kladným shrnutím a hodnocením jeho působení v našich farnostech.

Všichni, kdo se chcete s panem farářem ještě rozloučit osobně, můžete tak učinit buď v Bohdanči, nebo Pertolticích. Za farnost mu budeme předávat dar na památku jeho působení zde. O všem budete včas informováni na těchto stránkách a také ve farním Zpravodaji, který vydáme ještě do konce září.

Žádné stanovisko z Biskupství k nám nedošlo, nemáme reakce ani na emailové dopisy, které odešly jeden 10.9.2012 na vikariát do Kutné Hory a druhý 12.9.2012 k rukám generálního vikáře, takže v tuto chvíli nevíme, kdo pana faráře Pavlase nahradí.

Pokud se chcete někdo vyjádřit k tomuto tématu, či máte zájem něco vzkázat, diskutovat, napsat - můžete tak učinit v kolonce Návštěvní knihy.

Farní rada farnosti Bohdaneč 

 

 Rozlučková řeč Červené Janovice

 Rozlučková řeč farnosti Bohdaneč

 Dopis z 6.května ve věci přeložení otce Pavlase pro Biskupství královehradecké

 Podpůrný dopis OU ve věci vyjádření podpory farníků bohdanečské farnosti

 Dopis novému biskupovi květen 2011

 Dopis z 28. dubna 2010 ve věci odvolání otce Pavlase

 Dopis proti sloučení farnosti z roku 2009